Om David

Här sitter David och jobbar med Gungpippin.

Läs mer om Gungpippin >>.

FRÅN SKOGEN

Davids bomärke. Davids bomärke.

David Holmlund har ända sedan barnsben varit intresserad av att ge liv till träämnen som han hittat i naturen. Men det var först 1991 som slöjdandet tog fart på riktigt allvar. Det var året han klev över tröskeln till träslöjdsutbildningen på Vindelns Folkhögskola och direkt fick känslan av att äntligen ha kommit hem.

TILL NK, NORDISKA MUSEET OCH LILJEVALCHS

Davids unika talang uppmärksammades snabbt och karriären fick en extra skjuts när författaren Sven Nordqvist gav David sitt godkännande att få skapa gubben Pettson, katten Findus, hönan Prillan och gänget. De mysiga figurerna från Nordqvist böcker har kommit att ligga David varmt om hjärtat efter många timmars högläsning när barnen var små. David har ställt ut sina skulpturer hos varuhuset NK, Nordiska Museet och Liljevalchs i Stockholm.

NYA PERSONLIGHETER

Nya figurer kommer till en efter en och har blivit väldigt populära hos alla som vill ha en personlig inredningsdetalj till sig själv eller att ge bort som present. De passar ju i alla slags hem, från lantligt hemtrevliga till de stilrena som behöver ett hemtrevligt inslag.

...och nya erfarenheter

Efter avslutande utbildning i Tibro kan David fr.o.m. våren 2015 lägga till möbelrestaurerare i sitt CV.  Med brinnande intresse och minutiös noggrannhet lagas allt från minsta smått till gustavianska dyrgripar.